Ιστορική Αναδρομή
Η ιστορία της οικογένειας Κωνσταντινίδη ξεκινάει στις αρχές του 20ου αιώνα στη Νίγδη της Μικράς Ασίας, όπου ο δάσκαλος Γρηγόρης Κωνσταντινίδης ερωτεύεται τη ζαχαροπλαστική και αποφασίζει να δημιουργήσει το πρώτο του κατάστημα παρασκευής και πώλησης γλυκισμάτων.
Η Μικρασιατική καταστροφή οδηγεί όμως την οικογένεια στη Λάρισα. Εκεί, το 1925, οι δύο γιοι του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Λάζαρος και Στέλιος, στήνουν μέσα σε μια προσφυγική παράγκα το πρώτο ελληνικό ζαχαροπλαστείο, δημιουργώντας προϊόντα που είχαν ως βάση το μέλι και αγνά υλικά.
Εκείνη η μικρή παράγκα κέρδισε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τη φήμη του καλύτερου ζαχαροπλαστείου στην πόλη και την εμπιστοσύνη των πελατών, με τη μυρωδιά του φρέσκου βουτύρου να αναβλύζει.
Ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης μαθήτευσε στο πλευρό κορυφαίων Ελλήνων ζαχαροπλαστών και φημισμένων Γάλλων σεφ, μαθαίνοντας την τέχνη των «χιλίων φύλλων», του φημισμένου “Mille Feuille”, την οποία και εξέλιξε δημιουργώντας τη δική του μοναδική συνταγή. Η εξαιρετική αυτή τεχνική διατηρείται έως σήμερα και ταυτίζεται απόλυτα με το όνομα «Κωνσταντινίδης».
Το 1932, στην οδό Παναγούλη στη Λάρισα, ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο σύγχρονο ζαχαροπλαστείο με το όνομα «Κυψέλη», το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα στο ίδιο σημείο. Το 1979 γίνεται μετονομασία του, με απόφαση της οικογένειας, ως επιχειρηματική επέκταση και έτσι γεννάται το πρώτο κατάστημα με το brand name «Κωνσταντινίδης».
Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης υπήρξαν ο Πλαταμώνας, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και η Αθήνα.
Γλυκές γεύσεις των ζαχαροπλαστείων, οι οποίες έχουν εδραιωθεί ως κλασσικές πλέον, όπως το προφιτερόλ, το παγωτό, η νουγκαντίνα, η σοκολατίνα bitter κ.α, παρασκευάζονται μέχρι σήμερα με αναλλοίωτες τις συνταγές τους.
Ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, με αφοσίωση στην άψογη εξυπηρέτηση των πελατών και στην κορυφαία ποιότητα πρώτων υλών και προϊόντων, πρωταρχικό μέλημά της οικογένειας Κωνσταντινίδη αποτελεί η διατήρηση της οικογενειακής παράδοσης, εμπλουτίζοντάς την παράλληλα με νέες γεύσεις.