Torta Caprese
Μύρισε Ιταλία! Ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό που αξιζει να δοκιμάσετε..
Υλικά για 8 κομμάτια
- 450gr πούδρα αμυγδάλου
- 225gr ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκοι αυγών
- ασπράδια από 2 αυγά
- 300gr βούτυρο
- 5 αυγά
- 50gr κακάο
- 75gr ζάχαρη
Εκτέλεση
- χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα
- λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του
- σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πούδρα αμύγδαλου, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο
- σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε τα αυγά με τους κρόκους και το λιωμένο αλλά κρύο πια βούτυρο
- αναμιγνύουμε τα 2 μείγματα ανακατεύοντάς τα καλά
- τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα σε 3 δόσεις, για να αφρατέψει το μείγμα
- στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολα και προσθέτουμε το μείγμα
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 18-20 λεπτά (θέλουμε να είναι υγρό, όχι ρευστό)
- αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κακάο
Καλή σας όρεξη!